Rotary club Maaseik

Stichtingsvergadering: 22/11/1988 - Officiële Erkenning 15/03/1989 - Keureuitreiking 14/10/1989

De Rotaryclub van Maaseik werd in 1988 opgericht, uit de schoot van peterclub Rotary club Maasland-Lanklaar, door stichtend voorzitter Jean Raedschelders. Rotaryclub Maaseik groeide over de jaren uit tot een ploeg van zo’n 27-tal leden, uit allerlei vakgebieden en maatschappelijke sectoren. De leden komen uit Maaseik, Neeroeteren, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen en Stamproy. Welbekend is naast de 2-wekelijkse vergaderingen met eigen sprekers of gastsprekers het event Bokkerieje dat in 2024 reeds voor de 32 ste maal wordt georganiseerd., m.n. op 25 en 26 mei e.k.

Op zaterdag 25 mei vindt de 2de editie van de Bokkerieje RUN plaats: een ludieke en sportieve run voor het goede doel! Het parcours gaat doorheen het stadscentrum van Maaseik en het pittoreske Aldeneik en Heppeneert.  Deelnemers hebben de keuze uit drie verschillende afstanden: 1,6 km, 6 km en 12 km. De kortste afstand van 1,6 km is perfect geschikt voor de hele familie, zodat ook de jongsten kunnen deelnemen.

Op zondag 26 mei vindt Bokkerieje BIKE plaats. Tijdens de bijzondere en bewegwijzerde fietstochten ontdekt u de mooiste dorpjes, wetenswaardigheden, monumenten en een prachtig natuurlandschap, terwijl u fietst in het spoor van de befaamde Bokkenrijders. U heeft volop keuze uit de verschillende fietsroutes die aangeboden worden. Bovendien staan langs de routes gezellige Bokkenstallen opgesteld waar u zich kunt inschrijven of waar u even kunt uitblazen. Natuurlijk staat een verkoelend streekbiertje of een plaatselijk gerecht voor u klaar. En… de muzikale omlijsting zorgt voor de rest.  


Meer info op www.bokkerieje.org